ریخته گری برنز

برنز


برنز یا مفرغ یکی از آلیاژهای فلز مس است. برنز واقعی متشکل از 10 درصد قلع و 90 درصد مس می باشد. استحکام بیشتر برنز نسبت به فلز مس و نیز مقاومت آن در برابر خوردگی باعث شده که این فلز به فلزی محبوب برای ساخت مجسمه، ابزار، آینه، آلات موسیقی، ظروف مختلف و … تبدیل شود. علاوه بر مس و قلع که اساس فلز برنز می باشند استفاده از فلزات دیگری نظیر سیلیکون، آلومینویم، منگنز، آرسنیک و … در ترکیب برنز باعث شده که با انواع مختلفی از برنز مواجه باشیم که هر یک خواص متفاوتی از دیگری دارد.

انواع برنز


  1. برنز آلومینیوم: همانطور که از نامش مشخص اس برنزی است که در ترکیبش از آلومینیوم استفاده شده است؛ این نوع برنز علاوه بر مقاومت بیشتر در برابر خوردگی، استحکام بیشتری نیز دارد. از این رو کاربرد فراوانی در صنایع مختلف از جمله خودرو سازی دارد.
  2. برنز فسفر: به کار بردن فسفر در ترکیب برنز علاوه بر استحکام بیشتر، افزایش ضریب اصطحکاک و مقاوت در برار فرسایش برنز را نیز در پی دارد.
  3. برنز سیلیکون: از ویژگی های برنز سیلیکون می توان مقاومت در برابر اکسیداسیون، ظاهر مطلوب و ریخته گری مناسب را بر شمرد.
  4. برنز منگنز: به کار بردن منگنز در ترکیب با برنز علاوه بر افزایش استحکام برنز، افزایش سختی آنرا نیز حاصل می شود.
  5. نقره نیکل: نقره نیکل یکی از آلیاژهای برنز است که بر خلاف نامش هیچ اثری از نقره در ترکیبات آن دیده نمی شود بلکه برای تولید آن از نیکل و قلع استفاده می شود؛ علت خواندن آن به این نام نیز رنگ نقره ای این فلز است که سبب تمایز آن از سایر آلیاژهای برنز شده است.

ریخته گری برنز


یکی از قدیمی ترین روش ها برای تولید انواع محصولات برنزی ریخته گری است که پیشینه ای بسیار طولانی در ایران دارد؛ در واقع قدیمی ترین ساخته های برنزی یافت شده متعلق به ایران است که قدمت آن ها به پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح نیز می رسد.

ریخته گری برنز امکان ساخت انواع قطعات برنزی در ابعاد و اندازه های مختلف و از اشکال ساده گرفته تا اشکال پیچیده را به ساده ترین و نیز کم هزینه ترین روش ممکن، میسر می سازد. به همین جهت ریخته گری برنز مقرون به صرفه ترین روش برای تولید محصولات برنزی است.